Palauta salasana

Your search results
31.8.2018

Vinkit majoituspaikan valintaan

Löydä majoitus ja nauti lomasta. Olemme koonneet yleisiä asioita mitkä auttavat sopivan majoituspaikan löytämisessä.

Majoituksen valinnassa kannattaa kiinnittää huomio ainakin seuraaviin seikkoihin:
– Majoituksen sijainti ja minkälaisten liikenneyhteyksien päässä se sijaitsee?
– Mitä palveluita läheisyydessä on?
– Majoituksen koko, ikä ja rakennusmateriaali?
– Kuinka monta henkilöä voi kerrallaan majoittua?
– Onko sähkö- vai puulämmitteinen?
– Minkälainen on alue? Onko siellä mahdollisesti lapsille vaarallisia paikkoja?
– Onko lemmikkieläimien mukaanottaminen sallittua?

Majoituksen varustus
Sisä- ja ulkotilojen varustetaso kannattaa selvittää tarkasti, jotta osaa varautua oikein. Majoituskohteissa on yleensä astiasto, petivaatteet ja tyynyt, mutta näiden määrä on hyvä aina tarkistaa varauksenteon yhteydessä. Varustukset ja lähialueen osto- ja harrastusmahdollisuudet on hyvä myös tarkistaa. Majoittajalta kannattaa kuitenkin aina kysyä jos tuntuu että jokin asia ei ole selvä etkä löydä majoituskohteen esittelysivulta etsimääsi tietoa.

Majoituksen henkilömäärä
Vuokratessa on hyvä tarkistaa kuinka monta ihmistä saa majoitua. Kannattaa myös varmistaa, onko vierailijoiden majoittaminen sallittua.

Varaaminen
Varaamisessa kannattaa määritellä tarkasti ainakin seuraavat asiat:

  • vuokra-aika
  • vuokran suuruus
  • ennakkomaksu, loppumaksu, mahdollinen vakuusmaksu
  • peruuttamista koskevat seikat
  • vuokrantajan ja vuokraajan tiedot
  • mitä vuokraan sisältyy
  • mitkä ovat vuokraamisen ja majoituksen käytön ehdot ja säännöt

Varaustilanteessa kannattaa aina ensin selvittää, mitä palveluita vuokra pitää sisällään. Esimerkiksi liinavaatteet, pyyhkeet ja loppusiivous ovat sellaisia mitkä voi varata lisämaksusta mikäli tarvetta.

Varaus vahvistetaan yleensä ennakkomaksulla, johon saattaa liittyä myös toimitusmaksu. Kaikki vuokraamiseen liittyvät kuitit kannattaa säilyttää, sillä niillä voi joutua todistamaan suorituksensa perillä lomakohteessa. Useimmiten vuokraaja saa varausvahvistuksen, jossa on omistajan- ,vuokralleantajan-,  avainpalvelun yhteystiedot sekä tilisiirtolomake vuokran maksua varten. Varausvahvistuksessa on yleensä myös ajo-ohjeet ja tieto mistä saa majoituspaikan avaimen.

Peruutukset ja reklamaatiot
Jos joudut perumaan varauksen, tee se riittävän ajoissa. Varausta tehdessä kannattaa aina kysyä varauksen viimeinen peruutuspäivä. Jos peruutat varauksesi liian myöhään, voit joutua maksamaan koko vuokran tai osan vuokrasta korvauksena. Mahdolliset valitukset on hyvä tehdä heti kun niiden on aihetta. Muistathan että Kuluttajansuojalakia ei sovelleta kahden yrityksen tai kahden yksityisen kuluttajan keskinäiseen kauppaan. Lisätietoa: www.kuluttajavirasto.fi

Oleskelu majoituskohteessa
Lomasi voit viettää vuokrattavassa majoituskohteessa kuin kotonasi, kunhan vain noudatat kohteen sääntöjä ja ohjeita. Useimmissa majoituskohteissa on majoituskohteen ohjekirja johon on koottu onnistuneeseen lomailuun liittyviä tärkeitä asioita, tietoa nähtävyyksistä, ostos- ja ruokapaikoista, harrastusmahdollisuuksista ym. Etukäteen on hyvä myös miettiä, mitä haluaa lomansa aikana tehdä.

Onnistunutta lomailua!

Haluatko kommentoida?

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.